Замороження продуктів
06.09.2018
Заморожування - це один із найефективніших способів зберігання продуктів харчування. Заморозка дозволяє зберегти свіжість, смакові якості та поживні речовини продуктів протягом тривалого часу.
Що можна заморозити?
У принципі, будь-які продукти можна заморозити. Однак деякі продукти підходять для заморожування краще за інших.
Свіжі ягоди, овочі та фрукти.
Свіжі ягоди (малина, полуниця, ожина і т.д.), овочі та фрукти, які не містять багато води, такі як яблука, груші, морква, горошок, добре підходять для заморожування. Овочі та фрукти з високим вмістом води, такі як помідори, огірки, ягоди, перед заморожуванням необхідно попередньо обробити.
- Добре промийте .
- Висушіть на паперовому рушнику.
- Розкладіть на підносі рівним шаром.
- Помістіть піднос в морозильну камеру на 8-9 годин.
- Через 8-9 годин слід перекласти в пакет і відправити в морозилку на зберігання.
- При необхідності дістаньте потрібну кількість і залиште розморожуватись при кімнатній температурі.
Зелень (кріп, петрушка і т.д.)
- Промийте зелень.
- Просушіть зелень на паперовому рушнику.
- Наріжте зелень дрібно.
- Розкладіть зелень в поліетиленові пакети.
- Помістіть пакети в морозилку.
- Заморожену зелень можна класти в перші страви, попередньо не розморожуючи.
Тісто
- Розкачайте тісто до потрібної товщини.
- Наріжте тісто на порції.
- Покладіть порції тіста в пакети.
- Помістіть пакети в морозилку.
- Тісто після розморожування не втрачає своїх властивостей.
Вершкове масло (маргарин)
- Розріжте вершкове масло (маргарин) на невеликі шматочки.
- Покладіть шматочки вершкового масла (маргарину) в пакети.
- Помістіть пакети в морозилку.
- Вершкове масло (маргарин) після розморожування стає більш м'яким і ніжним.
Свіжа морква
- Промийте моркву.
- Натріть моркву на крупній тертці.
- Просушіть моркву на паперовому рушнику.
- Розкладіть моркву по пакетах.
- Помістіть пакети в морозилку.
- Заморожену моркву можна використовувати в зажарці для борщу чи супу.
Хліб
- Наріжте хліб на тоненькі шматочки.
- Покладіть шматочки хліба в фольгу.
- Помістіть фольгу з хлібом в морозилку.
- Хліб після розморожування буде м'яким і свіжим.
М'ясо.
М'ясо, птиця та риба можуть бути заморожені на тривалий термін. Перед заморожуванням м'ясо необхідно добре промити і висушити.
Заморожування - це простий і ефективний спосіб зберегти продукти харчування свіжими протягом тривалого часу.