Замороження продуктів

Замороження продуктів

Заморожування - це один із найефективніших способів зберігання продуктів харчування. Заморозка дозволяє зберегти свіжість, смакові якості та поживні речовини продуктів протягом тривалого часу.

Що можна заморозити?

У принципі, будь-які продукти можна заморозити. Однак деякі продукти підходять для заморожування краще за інших.


Свіжі ягоди, овочі та фрукти.

Свіжі ягоди (малина, полуниця, ожина і т.д.), овочі та фрукти, які не містять багато води, такі як яблука, груші, морква, горошок, добре підходять для заморожування. Овочі та фрукти з високим вмістом води, такі як помідори, огірки, ягоди, перед заморожуванням необхідно попередньо обробити.

  1. Добре промийте .
  2. Висушіть на паперовому рушнику.
  3. Розкладіть на підносі рівним шаром.
  4. Помістіть піднос  в морозильну камеру на 8-9 годин.
  5. Через 8-9 годин слід перекласти в пакет і відправити в морозилку на зберігання.
  6. При необхідності дістаньте потрібну кількість і залиште розморожуватись при кімнатній температурі.


Зелень (кріп, петрушка і т.д.)

  1. Промийте зелень.
  2. Просушіть зелень на паперовому рушнику.
  3. Наріжте зелень дрібно.
  4. Розкладіть зелень в поліетиленові пакети.
  5. Помістіть пакети в морозилку.
  6. Заморожену зелень можна класти в перші страви, попередньо не розморожуючи.


Тісто

  1. Розкачайте тісто до потрібної товщини.
  2. Наріжте тісто на порції.
  3. Покладіть порції тіста в пакети.
  4. Помістіть пакети в морозилку.
  5. Тісто після розморожування не втрачає своїх властивостей.


Вершкове масло (маргарин)

  1. Розріжте вершкове масло (маргарин) на невеликі шматочки.
  2. Покладіть шматочки вершкового масла (маргарину) в пакети.
  3. Помістіть пакети в морозилку.
  4. Вершкове масло (маргарин) після розморожування стає більш м'яким і ніжним.


Свіжа морква

  1. Промийте моркву.
  2. Натріть моркву на крупній тертці.
  3. Просушіть моркву на паперовому рушнику.
  4. Розкладіть моркву по пакетах.
  5. Помістіть пакети в морозилку.
  6. Заморожену моркву можна використовувати в зажарці для борщу чи супу.


Хліб

  • Наріжте хліб на тоненькі шматочки.
  • Покладіть шматочки хліба в фольгу.
  • Помістіть фольгу з хлібом в морозилку.
  • Хліб після розморожування буде м'яким і свіжим.


М'ясо.

М'ясо, птиця та риба можуть бути заморожені на тривалий термін. Перед заморожуванням м'ясо необхідно добре промити і висушити.


Заморожування - це простий і ефективний спосіб зберегти продукти харчування свіжими протягом тривалого часу.